Mieskuoro Sirkat

Raili Kivelä

CLIL-tutkinnon Cambridgessä suorittanut filosofian maisteri Raili Kivelä opettaa äidinkieltä, kirjallisuutta ja draamaa Jyväskylän Lyseossa sekä kansallisella että kansainvälisellä puolella. Erityistä opetuksessa ovat olleet taideaineiden moninaiset integraatioprojektit musiikin ja kuvataiteen kanssa sekä touhuaminen esim. Rytminvaihtoa -projektissa Burkina Fasolaisen kumppanuuskoulun kanssa.

Raili Kivelä on aktivisti Jyväskylän Huoneteatterissa (pj. 1992– , ohjauksia,käsikirjoituksia ym.)

Uralla on myös kuoroihmisten teatteriohjauksia esim. Ristin tie -katunäytelmissä, oopperassa Pirates of Bencance sekä keväällä 2006 lauluyhtye KaruSoinnin kanssa stemmalaulantaan perustuva miesnäytelmä Kielletty puheenaihe Huoneteatterissa.

Vuonna 2002 Jyväskylän opetuslautakunnan myöntämä koulun kulttuuripalkinto myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion taidekasvatustyöryhmälle, johon Raili Kiveläkin kuuluu.

Raili Kivelä on myös kirjoittanut Huoneteatterin historiikin 'Teatteri tilassa - Jyväskylän Huoneteatteri Hiirenloukusta Isoon ja vihreään' (2009) sekä toimittanut Jyväskylän Lyseon 150-vuotisantologian 'Mielijuohteita kielestä' (2008). Hän on myös osallistunut Lukiolaisen äidinkieli ja kirjallisuus -sarjan kirjoittamiseen (oppikirjoja ja opettajan oppaita, 1990–). Kirjalliseen tuotantoon kuuluu myös n. 25 näytelmää, viimisimpinä aikuistuotantoina 'Enkeleitä vietellään' (draamallinen runokooste Brechtin runoihin sävellettyjen laulujen ympärille (2014) sekä K-S Osuuspankin historia lauluina ja sketseinä 'Yhdessä unelmista totta' (2014, sävellykset Juha Holma).

Viimeksi päivitetty: 18.3.2018