Juha Holma (1960–) on kasvatustieteen maisteri ja on toiminut musiikkiluokkien opettajana Jyväskylässä, Cygnaeuksen ja Kypärämäen kouluissa. Hän on suorittanut klarinetin Sibelius-Akatemian II-kurssi (nykyinen B-kurssi), 1976. Kuoronjohdon koulutus: perustaidot diplomikapellimestari Torsten Lindforsin johdolla 1981, Sibelius-Akatemian jatkokurssi Matti Hyökin johdolla 1983, lapsikuoronjohtajakurssi Fransisca P. Ispanin johdolla 1985, mestarikurssi Ljubljanassa Eric Ericsonin johdolla 1995, STM:n jatkokurssi Timo Nuoranteen johdolla 1998. Juha Holma on toiminut Mieskuoroliiton järjestämillä kursseilla laulaja-, yhtye-, kuoro- ja kuoronjohtokouluttajana vuodesta 1999 ja pitänyt erilaisia tilauksesta sovittuja kuoroleirejä eri kuoromuotojen kanssa. Sävellyksen opettajana hän toimi Keski-Pohjanmaan konservatoriossa 2004–05, Mieskuoroliiton taiteellisen toimikunnan jäsenenä vuodesta 1999, Mieskuoroliiton taiteellisena johtajana vuosina 2002–2009 ja uudestaan vuodesta 2012 lähtien sekä Mieskuoroliiton merkkilaulukurssien kouluttajana vuodesta 1999 lähtien. Hän on toiminut kuoronjohtajana Jyväskylän seudulla eri kuoroissa vuodesta 1981 lähtien ja erityisesti Sirkkojen johtajana vuodet 1994–2004. Holma uudisti ja kehitti merkittävästi kuoroa ja sen ohjelmistoa. Hänen aikanaan kuoro menestyi kilpailuissa, mm. paras mieskuoro Béla Bartók -kilpailussa 1996 ja kansainvälisen A-sarjan voitto Leevi Madetoja -kilpailuissa vuonna 2000, jolloin Holma palkittiin kilpailun parhaana kuoronjohtajana (palkinto myös pakollisen kilpailukappaleen parhaasta esityksestä).
Säveltäjänä Juha Holma on saanut viime vuosina tunnustusta kilpailumenestyksenä. Hänet on palkittu Tampereen sävelen sävellyskilpailussa 2002, toinen palkinto Runebergin juhlavuoden sävellyskilpailussa 2004, palkittu Kirkkomusiikkiliiton hengellisten laulujen sävellyskilpailussa 2006, 1. palkinto Sotainvalidien veljesliiton sävellyskilpailussa 2006, 1. palkinto Naiskuoro Vappujen sävellyskilpailussa 2009, 1. palkinto Sulasolin sävellyskilpailussa 2010. Menestys säveltäjän on tuottanut suuren määrän sävellystilauksia. Laaja sävellystuotanto sisältää jonkin verran orkesteri- ja pienyhtyesävellyksiä, mutta pääpaino on kuitenkin kuorosävellyksissä kaikille kuoromuodoille. Teoksia on Teoston rekisterissä n. 150, joista on julkaistu Sulasolin kustantamina n. 60.
Juha Holman johtajakaudella Sirkoissa alkoi uusi, merkittävä ja vauhdikas jakso. Luovan taiteilijan vimmalla Holma pyöritteli pohjimmaisetkin kuorokansioissa ja frakinkauluksissa pesivät koiperhoset lentoon, raikasti ja uudisti sirkkailmeen. Mentiin aikamoista polkkaa konserttiyleisön yllätykseksi ja ehkä hiukan ihmeteltiin itsekin uusien rytmien pyörteitä.
Näytelmällinen Bellman-ilta esitteli uudenlaisen sirkkakuoron – riehakkaan, veijarimaisen, riemukkaasti revittelevän. Kevään 1997 konsertissa vyöryi rakkauden ja anarkian villi sekamelska, kevään 1998 konsertti hätkähdytti uusilla, vaskenmakuisilla sävelkuvioilla.
Saunaproduktio yhdisti mieskuorolaulun näyttämö- ja tanssi-ilmaisuun. Tämä produktio osoittautui myös vientituotteeksi Mieskuoro Jussien esittäessä sen Tangomarkkinoilla v. 2004. Tanssiaiskonsertissamme yleisö sai pyörähdella laulumme ja Melomania-orkesterin säestämänä.
Juha Holman muina merkittävinä saavutuksina mainittakoon suurkuoron johtaminen Sulasolin laulujuhlilla Haminassa 2002, suurkuoron johtaminen Tallinnassa toukokuussa 2006 Pohjoismais–balttilaisissa laulujuhlissa, suurkuoron johtaminen Sulasolin ja virolaisten kuorojen yhteisillä laulujuhlilla Porissa 2007, jossa hänelle myönnettiin vuoden 2006 Klemetti-palkinto.
Juha Holma toimi tamperelaisen Mieskuoro Laulajien johtajana 2004–2014. Vuonna 2009 hänen johtamansa Laulajat-kuoro voitti kansainvälisen Anton Bruckner -kuorokilpailun mieskuorosarjan saavuttaen kultaleiman. Vuodesta 2011 hän on johtanut myös Toijalan nuorisoseuran Sommelo-sekakuoroa.